YouDipity

Op 28 september 2012 is de website YouDipity officieel gelanceerd.  Op deze website kan iedereen die dat wil zelf (e-learning) materiaal maken en delen. Dit is geheel gratis. De website stelt daarvoor een gemakkelijke tool ter beschikking. Helaas is het niet makkelijk om te zoeken naar materiaal van anderen en de categorisering is zeer beperkt. Er zijn al verscheidene stukken te vinden die raakvlak hebben met het vak Aardrijkskunde.

De editor van YouDipity Author werkt op basis van sjablonen die de lay-out bepalen. Door te klikken en te slepen kunnen onderdelen zoals tekst, beeld, video en web 2.0 elementen zoals toetsen van WinToets en clips van SchoolTV, YouTube of Teleblik worden geplaatst. Je hebt geen kennis nodig van HTML of andere talen.

Wiel van de Berg, algemeen directeur van Three Ships enterprises: “YouDipity Author is bedoeld als open platform voor iedereen die kennis wil verkrijgen, delen en publiceren. De auteurstool is eenvoudig in gebruik, je hoeft alleen met een muis te kunnen omgaan om te kunnen starten. Zo willen we het maken van professionele publicaties bereikbaar maken voor individuen, zoals docenten, ZZP’ers in en rond het onderwijs en kleine educatieve uitgevers.”

Op de blog van H. van Schie is een duidelijke handleiding te vinden voor YouDipity.

Klik hier om naar YouDipity te gaan.

Delen? Ja dat kan:
Wierstra

Over Wierstra

Docent aardrijkskunde op CSG Bogerman in Sneek. Oprichter en beheerder van aardrijkskundehulp.nl Twitter: @TWierstra E-mail: postmaster@aardrijkskundehulp.nl
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Digitaal Schoolbord met tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *