Jouw Stad in de Klas

Op vrijdag 12 oktober 2012 is de nieuwe website JouwStad.nl online gegaan. De website hoort bij de interactieve toolkit Jouw Stad in de Klas. Deze interactieve toolkit helpt leerkrachten en leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs moeilijke burgerschapsthema’s bespreekbaar te maken. Je gaat bijvoorbeeld homoseksualiteit, discriminatie en pesten bespreken. Daarnaast komen onder andere duurzaamheid, ecologische voetafdruk en afval problematiek aan de orde.

Jouw Stad in de Klas is een interactieve, educatieve toolkit die kant en klare, laagdrempelige, online lespakketten biedt voor leerlingen van 10 tot en met 14 jaar (PO en VO). De thema’s die aan bod komen hebben alles te maken met burgerschapsvorming enerzijds en mediawijsheid anderzijds en worden op een verfrissende en interactieve wijze aangeboden.

Hiermee voldoet u als docent aan de inspanningsverplichting op het gebied van burgerschapsvorming. Bovendien vallen de thema’s binnen de kerndoelen van ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’ (PO) en ‘Mens en Maatschappij’ (VO).

Het project is nog vers en zal dus nog worden bijgeschaafd.

Op de website staan de volgende lespakketten:

  • Mens & Samenleving
  • Natuur & Milieu
  • Lijf & Leven
  • Nieuws & Actualiteiten
  • Cultuur & Levensbeschouwing

Klik hier om naar de website te gaan.

 

Delen? Ja dat kan:
Wierstra

Over Wierstra

Docent aardrijkskunde op CSG Bogerman in Sneek. Oprichter en beheerder van aardrijkskundehulp.nl Twitter: @TWierstra E-mail: postmaster@aardrijkskundehulp.nl
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Milieu met tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *