CBS lesplannen

Op de website van het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn een aantal complete lesplannen te vinden.  Deze lesplannen zijn gemaakt door het CBS en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Met behulp van EduGIS worden leerlingen meegenomen langs verschillende statistische gegevens en digitale kaarten. Naast de lesplannen bij het vak aardrijkskunde zijn ook lesplannen gemaakt die horen bij het vak economie.

Stad en land – alles blijft anders

We noemen een stad een stad omdat het anders is dan wat er omheen ligt, namelijk “het platteland” (ook wel “de landelijke omgeving” genoemd).
Het onderscheid tussen stad en platteland bestaat al heel lang. De Griekse filosoof Plato (ca. 400 v. Chr.) sprak al over de “vurige samenleving van de stad” en de “simpele samenleving van het boerendorp”. Sinds die tijd is er natuurlijk veel veranderd. Boerendorpen zijn uitgegroeid tot steden en steden zijn verder gegroeid, soms zo sterk dat er geen platteland meer over is.
In deze module onderzoeken we de grootste stad van Nederland (Amsterdam) en een landelijk gebied daar niet ver vandaan (de Beemster).
Daarbij kijken we naar het heden (nu), het verleden (toen) en de toekomst (straks).

De lesplannen zijn gericht op:

Klik hier om de website te bezoeken.

 

Delen? Ja dat kan:
Wierstra

Over Wierstra

Docent aardrijkskunde op CSG Bogerman in Sneek. Oprichter en beheerder van aardrijkskundehulp.nl Twitter: @TWierstra E-mail: postmaster@aardrijkskundehulp.nl
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Demografie, Economische Geografie, GIS met tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *