WaterWise

WaterWiseOp de spetterende website WaterWise vind je een digitale lesmodule over water. De lesmodule richt zich op de onderbouw van het voortgezet onderwijs. WaterWise maakt onderscheid tussen VMBO en HAVO / VWO. De website ziet er flitsend uit en maakt gebruik van leuke grafische middelen om de interesse van leerlingen te wekken. Met afwisselende opdrachten worden de onderwerpen Schoon water, Veilig water en Voldoende water aangeboden.

WaterWise biedt een kleine docentenhandleiding waarin de keuze kan worden gemaakt tussen vulling van 1 of 3 lesuren. Voor zowel VMBO als HAVO / VWO zijn nette werkbladen te downloaden van de website. Hierbij is rekening gehouden met Apple gebruikers.

Veilig, voldoende en schoon water. Deze thema’s vormen het hart van WaterWise. Op www.waterwise.nl ontdekken leerlingen alles over waterbeheer in hun buurt en de rol van de waterschappen.

Van de gevolgen van zeespiegelstijging voor ons laaggelegen land, tot de zorg voor schoon en voldoende water.

WaterWise is een aantrekkelijke website vol filmpjes, games, interactieve kaarten en andere elementen. De verwerking vindt zowel online als via werkbladen plaats.

De module is geschikt voor leerlingen in de onderbouw van het vmbo en havo/vwo en is gratis beschikbaar. De inhoud sluit aan bij de kerndoelen voor aardrijkskunde.

Helaas is een deel van de website gebaseerd op Flash. Dit zorgt ervoor dat er een stuk dynamiek wegvalt wanneer de website wordt bekeken op bepaalde tablets. De website werkt wel op een tablet maar er vallen een aantal onderdelen weg. Voor gebruik op een digitaal schoolbord is de website zeer geschikt.

Klik hier om de website te bezoeken.

Delen? Ja dat kan:
Wierstra

Over Wierstra

Docent aardrijkskunde op CSG Bogerman in Sneek. Oprichter en beheerder van aardrijkskundehulp.nl Twitter: @TWierstra E-mail: postmaster@aardrijkskundehulp.nl
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Digitaal Schoolbord, Milieu met tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *