Beleef de Natuur

anwbOp de website van de ANWB is een lespakket te vinden over de natuur in het Nederlandse Landschap. Het lespakket ‘Beleef de Natuur’ is een volledig digitaal interactief pakket inclusief een digibordles. Er is een deel voor het VMBO en een deel voor HAVO/VWO. Naast digitaal werkmateriaal voor leerlingen is er de mogelijkheid om aan de slag te gaan met een maatschappelijke stage bij dit lespakket. Om het lespakket te gebruiken zal wel eerst een gebruikersnaam en wachtwoord moeten worden aangevraagd. Dit is gratis.

De ANWB heeft een lespakket over Landschap en Natuurbeheer ontwikkeld. Jongeren worden betrokken bij landschap en natuur en bij de keuzes die hierbij gemaakt moeten worden. Na een digibord les gaan ze aan de slag met opdrachten over natuur dichtbij of nemen ze deel aan de maatschappelijke stage natuurbeheer van de ANWB.

Helaas is niet het gehele pakket goed te bekijken op een tablet zoals de iPad. Dit is een gemiste kans maar maakt niet dat dit lespakket slecht is. Het is een duidelijk en mooi pakket wat leuk is voor zowel leerlingen als docenten. Een aanrader dus.

Klik hier om naar het lespakket te gaan.

Delen? Ja dat kan:
Wierstra

Over Wierstra

Docent aardrijkskunde op CSG Bogerman in Sneek. Oprichter en beheerder van aardrijkskundehulp.nl Twitter: @TWierstra E-mail: postmaster@aardrijkskundehulp.nl
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Digitaal Schoolbord, GIS, Milieu met tags , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Beleef de Natuur

 1. Rhea Flohr says:

  Leuk! En precies op het goede moment, heb jij hem gedaan? hoe lang was je er mee bezig?

  • Wierstra Wierstra says:

   Ik ben er mee bezig maar doe het beperkt. Ik laat mijn 2e klassen HAVO en VWO er één les mee aan de gang met evt uitloop in de vorm van huiswerk.
   Ik heb ze slechts 1 uur per week en ben dus beperkt in m’n tijd. Je kunt natuurlijk selecteren en het opslaan om vervolgens op een andere plek verder te gaan werkt prima.

   Gebruikersnamen en wachtwoorden aan laten maken gaat ook snel. Als je met Magister werkt kan ik je laten zien hoe je snel accounts kunt laten maken voor je klassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *