Conflicten in beeld

ConflictentellerKerndoel 47: De leerling leert actuele spanningen en conflicten in de wereld te plaatsen tegen hun achtergrond en leert daarbij de doorwerking ervan op individuen en samenleving (nationaal, Europees en internationaal), de grote onderlinge afhankelijkheid in de wereld, het belang van mensenrechten en de betekenis van internationale samenwerking te zien.

Dit kerndoel komt in de verschillende methodes (in de onderbouw) tot uiting. De methode Wereldwijs (van Malmberg) heeft in de 2e klas een hoofdstuk over conflicten waarbij wordt gekeken naar het Israël/Palestina conflict. Aangezien conflicten actueel zijn is er aan beeldmateriaal geen gebrek. De website conflictenteller.nl brengt de conflicten in kaart en maakt ze ‘persoonlijk’ door het verhaal achter de conflicten te vertellen.

De site is een initiatief van Upact  en wordt ondersteund door meerdere onafhankelijke situaties.
De site is zeer bruikbaar bij het behandelen van het onderwerp conflicten.

Delen? Ja dat kan:
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Digitaal Schoolbord, Sociale Geografie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *