Topografie in de Klas

Topografie in de KlasDe website Topografie in de Klas maakt het mogelijk om topografie te leren die aansluit bij de eindtermen voor zowel BAO als VO. Hoewel de website nog niet helemaal af is kun je al veel verschillende activiteiten doen. Het is mogelijk om online te oefenen waarbij je zelf kiest wat je gaat oefenen. Je kunt je eigen resultaten bijhouden en zien of je vooruitgang boekt. Docenten kunnen toetsen genereren en het is mogelijk om de website aan een ELO te koppelen.

Tegen een kleine betaling zijn oefenboekjes te bestellen die aansluiten bij de topografie lijst van het Cito en het KNAG. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om leerlingen te volgen.

De Topografie lijst (PDF) van het Cito en het KNAG is de uitwerking van de wettelijk verplichte kerndoelen over Topografie (vo/bo). De lijst wordt beschouwd als dé basistopografie voor het Nederlandse onderwijs. Dat blijkt bijvoorbeeld ook in het eindexamen vmbo: in zowel het huidige als nieuwe examenprogramma is deze lijst verplicht.
De Topografie in de Klas lesmethode voldoet perfect aan deze lijst en is dus dé manier voor docenten om les te geven in Topografie.

Klik hier om naar de website te gaan.

Delen? Ja dat kan:
Wierstra

Over Wierstra

Docent aardrijkskunde op CSG Bogerman in Sneek. Oprichter en beheerder van aardrijkskundehulp.nl Twitter: @TWierstra E-mail: postmaster@aardrijkskundehulp.nl
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Digitaal Schoolbord, Topografie met tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *