Zeespiegel tot wel 60 meter laten stijgen

FloodMapsStel, je loopt naar school en voelt plotseling dat je voeten nat worden. Voor je het weet staat er tien centimeter water in de straat. zou je dan raar opkijken? Is het niet opmerkelijker dat wij in Nederland juist heel weínig wateroverlast hebben? Want meer dan de helft van ons land ligt onder zeeniveau. Het niveau van het zeewater stijgt ongeveer 3 milimeter per jaar. Dat is dus 30 centimeter per eeuw. Wat zijn de gevolgen daarvan? Welke delen van de wereld lopen het eerst onder water als de zee gaat stijgen?

De zee kun je op de website Flood Maps laten stijgen en zakken. Je kunt inzoomen en uitzoomen op de kaart en dan zie je precies wat de gevolgen zijn van de stijging van de zeespiegel. Je kunt de zeespiegel tot wel 60 meter laten stijgen.

Klik hier om naar de website te gaan.

Delen? Ja dat kan:
Wierstra

Over Wierstra

Docent aardrijkskunde op CSG Bogerman in Sneek. Oprichter en beheerder van aardrijkskundehulp.nl Twitter: @TWierstra E-mail: postmaster@aardrijkskundehulp.nl
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Digitaal Schoolbord, Fysische Geografie met tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *