Hoe oud is dat gebouw?

buildings in the netherlands

Antwoord op die vraag krijg je op de site Buildings in the Netherlands.

Een mooi overzicht van: wanneer welke gebouwen gebouwd zijn in Nederland. Dat laat deze website in een oogopslag zien. Gebasseerd op een voorbeeld van Brooklyn werd het kadaster van Nederland bekeken en in kaart gebracht.

Een mooi overzicht in kleurschakeringen van oranje naar blauw laat van oud naar nieuw de bebouwing in Nederland zien. Je kunt inzoomen op een stad en zo per adres bekijken wanneer het gebouw gebouwd is en wat de functie is. Ik heb mijn twijfels over de bouwdata van gebouwen in Amsterdam (1005) en het is me nog niet gelukt om mijn twijfels te weerleggen.

De verkaveling in Flevoland is goed zichtbaar dus deze site leent zich prima om de inrichting van Nederland te visualiseren.

Delen? Ja dat kan:
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, GIS met tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *