iBook: Onder de Grond met lesmateriaal

cover_art_onderdegrondOp 1 November is het gratis iBook Onder de Grond door Lijn43 gepubliceerd. In dit boek vind je drie hoofdstukken over het ontstaan, leven en bouwen onder de grond. Het gaat om de hoofdstukken: Een reis door de tijd – Leven in een dunne laag – Ondergronds bouwen. Bij deze drie hoofdstukken is lesmateriaal te krijgen vanaf de website van GeoDetective. Dit lesmateriaal is zeer compleet en bijzonder goed bruikbaar. Ik heb nog niet vaak zo’n compleet pakket gezien waarbij bijna alles bruikbaar is.  Het lesmateriaal omvat onder andere:

 • Handleiding in Word en PDF
 • Google Earth kaartlagen (.kmz)
 • Pages bestand

Dit materiaal is gemaakt door Henk Trimp van Anaximander en Joop van der Schee van Onderwijscentrum Vrije Universiteit Amsterdam en werd tot stand gebracht door een samenwerking van Lijn43 en NEMO Uitgeverij binnen innovatieprogramma Uitgeverij van de Toekomst. Daarnaast ontvingen zij steun van Aarde.nu, Centrum voor Geocommunicatie, COB, en SKB.

Klik hier om naar de iBook de gaan.

Klik hier om naar het lesmateriaal te gaan.

 

Delen? Ja dat kan:
Wierstra

Over Wierstra

Docent aardrijkskunde op CSG Bogerman in Sneek. Oprichter en beheerder van aardrijkskundehulp.nl Twitter: @TWierstra E-mail: postmaster@aardrijkskundehulp.nl
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Fysische Geografie, GIS met tags , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op iBook: Onder de Grond met lesmateriaal

 1. Mark says:

  Dank voor dit mooie compliment! Alleen verwijzen beide links nu naar het lesmateriaal. De link naar het iBook is https://itunes.apple.com/nl/book/onder-de-grond/id712113029.

 2. Janne Driessen says:

  Geachte heer/ mevrouw,

  Ik probeer dit ebook te downloaden maar de appstore zegt dat het niet meer beschikbaar is. Is er een mogelijkheid dat ik het ibook toch kan ontvangen?

  Met vriendelijke groet,

  Janne Driessen

 3. Wierstra Wierstra says:

  Nu zou het weer moeten werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *