TopoTijdreis

topotijdreisOp de website topotijdreis.nl van het Kadaster zijn kaarten te vinden van Nederland vanaf het jaar 1815 tot en met het jaar 2015. Met deze handige website kun je snel door de kaarten heen gaan door middel van een schuifknop die langs alle jaren scrolt. Er zijn daarnaast nog een paar simpele tools beschikbaar om in en uit te zoomen en om de ‘huidige locatie’ te bekijken.

Op 18 februari 1815 werd het Topographisch Bureau opgericht. Sinds die datum verzamelt en ontsluit de Nederlandse overheid geografische informatie: bijvoorbeeld over de ligging van wegen, water, bebouwing en landbouwgrond. Later ging het Bureau verder onder de naam Topografische Dienst. In 2004 werd de Dienst onderdeel van het Kadaster.

Hiermee haalde het Kadaster jarenlange ervaring met het verzamelen van geo-informatie in huis. Een resultaat om trots op te zijn: 200 jaar topografische kaarten van topniveau. Om dit niveau te behouden investeren we in innovaties, waar mogelijk in samenwerking met overheden, het bedrijfsleven en de wetenschap. Door nieuwe methoden en technieken hebben gebruikers nog meer plezier van onze kaarten. Deze zijn actueler dan ooit en sinds kort bieden we zelfs een topografische kaart aan in 3D.

Om 200 jaar topografie te vieren is deze tijdreis-app gemaakt. ontdek met de app 200 jaar aan topografische gegevens van nederland!

Klik hier om naar de website te gaan.

Delen? Ja dat kan:
Wierstra

Over Wierstra

Docent aardrijkskunde op CSG Bogerman in Sneek. Oprichter en beheerder van aardrijkskundehulp.nl Twitter: @TWierstra E-mail: postmaster@aardrijkskundehulp.nl
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, GIS, Topografie. Bookmark de permalink.

Een reactie op TopoTijdreis

  1. sophie says:

    Kun je een quiz maken over hoofdstuk 3 en 4 vwo 3? ik stuur het meteen door naar de klas zodat je sowieso al 31 kinderen helpt naar een goed cijfer. Het is zonde dat jullie alleen h1 en h2 van de 1ste hebben. Want het is echt een goed idee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *